MALZEMELER4 adet yumurta
3 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
3 çay bardağı un
KEKİ ISLATMAK İÇİN;
1 su bardağı süt
KREMASI İÇİN;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
SOS İÇİN;
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı toz şeker
1 kaşık un
YAPILIŞI:Kek malzemeleri iyice çırpılır ve yağlanmış bir borcama yayın.
Önceden ısıtılmış180 dereceli fırında pişirin.
Fırından çıkarttığınız kekinizi soğumaya bırakın.
Soğumaya yakın bir ılıklıkta iken üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek ıslatın.
Diğer taraftan krem şantiyi 1 subardağı süt ile hazırlayın.
İyice soğumuş kekinizin üzerine düzgünce yayın.
Bir küçük tencerede süt,vanilya,kakao,şeker ve unu(sos malzemelerini) karıştırarak pişirin, ılıyınca
şantinin üzerine düzgünce sosu yayın.
Pastanızı iyice dinlendikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!
NOT = Bu pastayı 5-6 saat önce yada bir gece önceden yapın.
Salı 8 Eyl. 2009 - 2:38 tarafından Admin