MALZEMELER:500gr un, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1/2 paket yaş maya, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, yeteri kadar su
SOS İÇİN: 1 çorba kaşığı salça, 2 adet domates, 1 tatlı kaşığı kekik, az miktarda taze veya kuru fesleğen, 2 çorba kaşığı zeytinyağı
HARCI İÇİN: 1çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri, 4 adet yeşil biber, 10 adet siyah zeytin, isteğe bağlı olarak sosis, salam, sucuk, yeşil zeytin, mantar, domates konulabilir.
HAZIRLANIŞI:
Unumuzu karıştırma kabımızın içine döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İçine yaş mayayı, sıvıyağını ve suyu döküyoruz. Unun üzerine tuzu ve şekeri serpiyoruz. Önce havuzun içinde sıvıları karıştırıyoruz. Alabildiği kadar su koyup yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. 5 dakika hamuru dinlendiriyoruz ve yumurta büyüklüğünde bezeler kesiyoruz. Merdaneyle tabak büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz.
SOS: Bir karıştırma kabının içerisine salçayı alıp, domatesi rendeliyoruz. Kekik, fesleğen, zeytin yağı ve tuzu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kaşıkla hamurun üzerine döküp eşit bir şekilde yayıyoruz. Onun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve istenilen malzemeleri doğrayıp serpiyoruz ve 5 dakika kadar mayalanmsı için pizzamızı bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Ortalama 10-15 dakika arası pizzamız servise hazır hale geliyor.AFİYET OLSUN!!!
Çarş. 9 Eyl. 2009 - 6:15 tarafından Admin